Hae tästä blogista

maanantai 8. helmikuuta 2021

Valkokaulusvieraannuttaminen

Olen tutustunut paljon vieraannuttamiseen ja sen erilaisiin muotoihin sekä termistöön. Sitä sanaa ei saa käyttää kevyesti ja sitä pitää varoa käyttämästä ellei ole kivenkovaa näyttöä vieraannuttamisesta joko kirjallisessa muodossa tai vaikkapa nauhoitteena. "Toi teki, toi sanoi, eipäs, juupas"-syyttely ei johda mihinkään.

Jatkuvasti oppii uutta ja kuulee uudenlaista termistöä aiheesta. Tänä iltana kuulin eräästä fb-ryhmästä aivan uuden termin ja kaavan, minkä halusin jakaa teillekin. Tämä oli lähes neroutta hipova termi: Valkokaulusvieraannuttaja. 

Valkokaulusvieraannuttajan peruskaava on seuraava:

Vieraannuttaja puhuu vieraannutettavasta pahaa sen verran, että lapsia ahdistaa lähteä vieraannutettavalle. Vieraannutettava on lasten mielissä muuttumassa kelvottomaksi vanhemmaksi, joka ei pidä heistä huolta. Sitten lykätään lapset sinne vieraannutettavalle lasten vastustuksesta huolimatta, jolloin vieraannuttaja saa pisteet lasten ”kannustuksesta” tapaamisten suhteen ja lapsivapaansa. 

Lapsivapaiden/tapaamisten jälkeen hän sitten ”lohduttaa” ahdistuneita lapsiaan ja komppaa heidän raportteihinsa tapaamisesta, että kyllä vieraannutettava nyt toimi ihan väärin tapaamisen aikana siinä ja tässä asiassa, voi kamala. 🙄 Ruokkien näin ahdistuneisuutta sekä nostamalla itseään jalustalle hyvänä vanhempana. Lisäksi vieraannuttaja mielellään soittelee tapaamisten aikana lapsille ja kertoo miten kova ikävä hänellä on, hän ei meinaa millään pärjätä ilman lapsia yksin kotona.

Tapaamisten satunnaisesti peruuntuessa vieraannutettavan työesteiden tms vuoksi vieraannuttaja hoitaa lapset ja istuttaa heihin huolen omasta jaksamisestaan, koska vieraannutettava toimii väärin ja kaataa kaiken vastuun lapsista hänen niskaansa.

Mitä mieltä olette? Millaisia kokemuksia teillä on? Miten olette saaneet valkokaulusvieraannuttajan edesvastuuseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

35+2 äitiyslomalainen!

Jumalattomat liitoskivut veivät minut aivan toimintakyvyttömäksi kolmisen viikkoa sitten. En voinut seistä, en kävellä enkä lopulta edes ist...